21.05.2012

Sweet Evil av Wendy Higgins

Forfatter: Wendy Higgins
Utgitt: 1. Mai 2012
Forlag: HarperTeen
Språk: Engelsk
Medium: Kindle
Kjøp fra BookDepository

Goodreads sammendrag: 
What if there were teens whose lives literally depended on being bad influences? This is the reality for sons and daughters of fallen angels. 
Tenderhearted Southern girl Anna Whitt was born with the sixth sense to see and feel emotions of other people. She’s aware of a struggle within herself, an inexplicable pull toward danger, but Anna, the ultimate good girl, has always had the advantage of her angel side to balance the darkness within. It isn’t until she turns sixteen and meets the alluring Kaidan Rowe that she discovers her terrifying heritage and her willpower is put to the test. He’s the boy your daddy warned you about. If only someone had warned Anna. 
Forced to face her destiny, will Anna embrace her halo or her horns?

Anmeldelse:
Størsteparten av handlingen tar sted I sørstaten Georgia. Anna, hovedkarakteren, skiller seg ut ved at hun kan se menneskene rundt seg sine følelser. Hun oppdager raskt at hun ikke er den eneste som har denne egenskapen, samt egenskapen til å forsterke sansene sine (hørsel, syn, osv.). Hun finner seg selv litt utenfor den menneskelige verden der hun får lære om Nephillim, barn av ”mens døtre og guds sønner”. Hun søker kunnskap om denne rasen og ender opp på flere reiser som er med på å avsløre mer en hun gjerne ville vite.

Protagonisten Anna begynner som en uskyldig og forsiktig jente. Hun holder seg unna alt som er ulovlig, lyving og andre synder, og følger adoptivmoren Patti sine strenge regler. Gjennom boken blir hun mer vågal og tester sine egne grenser. Hun blir også satt gjennom prøver og lærer nye ting om livet hennes som er med på å forandre hun som person. Hun kommer ut som en sterkere person, mer trygg på seg selv. Bokas badboy er ikke som de fleste, typiske badboyer. Han har kanskje utseende og holdningen, men Kaidan har ikke muligheten til å forandre seg og sine vaner for noen. Han er sønn av en av Lucifers demoner og må følge hans fars ordre, uavhengig av hva han ønsker eller ikke.

Boken tar Anna fra å være en person uten noen som helst ide om hvem eller hva hun er til å bli mer sikker på seg selv. Hun reiser landet rundt over med en fremmed hun ikke kjenner. Forholdet til denne fremmede, Kai, utvikler seg og hun lærer mer om seg selv og deres nå felles verden. Hun ender opp med å lære om livet på den harde måten gjennom hele boka, gjennom sorg og smerte. Det er en blanding mellom lærdom om hennes rase og følelser som alle mennesker går igjennom. Hun er en tenårings jente som blir kastet inn nye situasjoner og vokser opp for fort. Noen oppturer får hun også når hun kommer til de stedene søker, men informasjonen hun sitter igjen med tilslutt har noen store hull og tomrom.

Personlig likte jeg boka veldig godt. De første to trededelene var med på å utvikle personene og forholdet mellom dem. Dette likte jeg godt, som den jenta jeg er. Det var tendenser til guilty pleasure scener, men jeg må si at jeg satt igjen med en god følelse over de unge karakterene. Siste biten hopet spenningen seg opp og vi fikk et liten show, men alt foregikk for det meste i ord og indirekte handlinger. Etter min mening manglet boken litt action og handlingen ble litt utroverdig til tider. Måten forholdet til Anna og Kai lignet en berg-og-dal-bane var lett forstyrrende og slutten fikk meg til å gispe etter mer. Boken var uansett umulig å legge fra seg, selv om den hadde disse små tingene som trakk ned. Jeg er klar for neste bok!

4.5 / 5

1 kommentar:

  1. Herlig anmeldelse:) Ble faktisk nyskjerrig på boken, så måtte notere den ned. Kanskje den havner på Kindelen en dag. Høres ut som en bok å kaste seg over i sommer:) Ha en fin kveld og takk for besøket hos meg:)

    SvarSlett