22.09.2015

Topp Ti Tirsdag: Høstens TBR

Jeg elsker å lage lister men er litt dårlig på å følge dem. Så her er mine topp ti bøker jeg har lyst til å lese i høst. Noen av dem er videreført fra min TBR som jeg la ut på en topp ti tirsdag i våres. Så selv om jeg ikke har for høye forventninger om å lese alle så vil jeg ihvertfall fullføre noen av dem!


Lese på nytt:
001. Lola and the Boy Next Door av Stephanie Perkins
002. Isla and the Happily Ever After av Stephanie Perkins
003. Fangirl av Rainbow Rowell

På tide å få fullført:
004. All the Lights We Cannot See av Anthony Doerr
005. Dreams & Shadows av C. Robert Cargill
006. Dronningen av Tearling av Erika Johansen

Oppfølgere jeg drømmer om å fortsette på:
007. Blood of Olympus (Heroes of Olympus #5) av Rick Riordan
008. Cress (The Lunar Chronicles #3) av Marissa Meyer
009. Evna (Ravneringene #3) av Siri Pettersen
010. The Well of Ascension (Mistborn #2) av Brandon Sanderson

04.09.2015

A Monster Calls av Patrick Ness

Forfatter: Patrick Ness, Jim Kay (Illus.), Siobhan Dowd
Utgitt: 27. sept 2011
Forlag: Walker Books
Språk: Engelsk
Medium: Paperback

The monster showed up after midnight. As they do.
But it isn't the monster Conor's been expecting. He's been expecting the one from his nightmare, the one he's had nearly every night since his mother started her treatments, the one with the darkness and the wind and the screaming...
This monster is something different, though. Something ancient, something wild. And it wants the most dangerous thing of all from Conor.
It wants the truth.

Boken handler altså om Conor som har en kreftsyk mor. Drømmene hans blir hjemsøkt av et monster som kommer i form av treet i bakgården deres. Det vil at Conor skal være redddet, men Conor har sett skumlere og mørkere monstre enn treet. Det ønsker også å fortelle gutten historier og i gjengjeld vil det at han skal fortelle det hans hemmelighet.

Boken tar altså for seg hvordan et barn har det i en situasjon der hans verge er syk og ikke lenger kan ta vare på han. Det tar for seg kompliserte familieforhold, vennskap og følelsen av å være helt alene. Versjonen av boken jeg har er også illustrert med nydelige tegninger som hjelper å sette stemningen. Greiner som strekker seg som deg, skygger av karakterer, og mye mer alt i svart, grått og hvitt.

Jeg vil ikke røpe for mye, men boken er ekstremt sterk og jeg satt igjen med utallige følelser etter hvert som jeg kom lenger og lenger i boken. Ingenting blir pyntet på. Ensomheten, fortrenging av sannheten og egoisme. Alt som kommer til å få tårene til å trille mens du leser denne fantastiske boken.

Den anbefales på det sterkeste!